Transformator za napajanje brave 12V AC

Transformator za napajanje elektroprihvatnika. 12V AC. Za montažu na DIN šinu.

Usporedi

Opis

Transformator za napajanje brave 12VAC.

Transformator za napajanje brave 12 VAC se koristi za napajanje elektroprihvatnika ili električne brave koje rade na izmjeničnu struju. Ova vrsta napajanja nije pogodna ako je brava predviđena za napajanje istosmjernom strujom. Za brave ili elektroprihvatnike koje se napajaju istosmjernom strujom (DC) koristi se ispravljač : DR-30-24

Osnovne karakteristike transformatora za napajanje brave :

  • 12V
  • 1,2 A
  • Montaža na DIN šinu
  • Zaštićeni priključci za kablove
  • Primar 230 VAC

Ovaj transformator za bravu je u potpunosti kompatibilan sa svim Commax portafonima.

Napajanje elektroprihvatnika ili brave je u svakom sustavu kontrole pristupa pa i u portafonskom ili videoportafonskom sustavu je jedan od ključnih elemenata za pravilno i dugotrajno funkcioniranje sustava kontrole pristupa ili sustava portafnske kontrole ulaska u objekt.

Kod izbora napajanja elektroprihvatnika potrebno je voditi računa da se ugradi kvalitetan i dugotrajan transformator koji će obavljati funkciju otvaranja električne brave ili elektroprihvatnika kroz dugi niz godina bez zastoja.

Transformator za napajanje elektrobrave ili elektroprihvatnika najbolje je smjestiti u blizini vrata koje kontroliramo. Na ovaj način izbjegavamo dugačke vodove koji vode od vanjske jedinice portafona prema transformatoru pa onda nazad na vrata. Transformaton se obično smješta u kutiju ili u razvodnu ploču sa osiguračima.   Predviđen za montažu na DIN šinu pa je montaža transformatora u najvećem broju slučajeva vrlo jednostavna i brza.

Način priključenja transformatora za bravu

Kod priključenja transformatora za bravu potrebno je voditi računa da se strujni krug koji napaja bravu nikada ne miješa sa strujnim krugom koji napaja portafon. Na ovaj način se izbjegavaju sve smetnje koje mogu nastati uslijed samoindukcije. Do samoindukcije dolazi kod svakog aktiviranja električne brave ili elektroprihvatnika, dakle kod svakog korištenja.

Ako u jednom sustavu kontrole pristupa ili portafona  ima više brava, tj ako se kontrolira više vrata treba voditi računa da se svaka od tih brava napoji iz svog transformatora. Ovim ćemo postići da se svaka brava ili elektroprihvatnik napaja iz izvora koji je smješten blizu. U tom slučaju su i  spojni vodovi kratki a pojava samoindukcije manje izražena.

Dodatne informacije

Radni napon

220 V AC

Izlazni napon :

Odabir 4 – 8 – 12 VAC

Nazinva snaga :

8 VA

Preuzimanja

Uputa za spajanje električne brave

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Transformator za napajanje brave 12V AC”