Konačno adresabilan sustav videoportafona u COMMAX kvaliteti

U periodu od 21 do 24 11. 2016 održana je prezentacija Commax MODUM sustava video portafona za veće objekte.

Radi se o adresabilnom sustavu videoportafona namjenjenom prvenstveno većim objektima ali i manjim u kojim se želi postići veća funkcionalnost sustava videoportafona. MODUM podržava veliki broj korisnika videoportafona, vrlo je fleksibilan i prilagodljiv velikim i vrlo velikim objektima.

 

MODUM od Commaxa : nešto što se dugo čekalo.

 

Commax Modum : adresabilni sustav potpune fleksibilnosti

Modum sustav iz Commaxa predstavlja potpuno fleksibilno i sveobuhvatno video portafonsko rješenje za sve vrste objekata kako god veliki bili. Sustav se sastoji od zajedničke vanjske jedinice (ili nekoliko njih), uređaja za distribuciju signala (koje se raspoređuju po objektu (ili po katovima) modula za prijem dodatnih kamera i uređaja za portira.

Kao i kod standardnih Commax sustava moguće su razne kombinacije unutarnjih jedinica – monitora. Moguće je priključiti i dodatne audio slušalice. Moguće je i korištenje samo audio slušalice bez monitora. MODUM je potpuno fleksibilan. Izrada instalacije je znatno pojednostavljena. Dovoljan je jedan kabel koji spaja cijelu about portable water pick

Commax Modum

Commax Modum adresabilni sustav za značajne objekte

vertikalu a po katovima se koriste katni distributori.   Modum ima mogućnost ugradnje modula za prihvat dodatnih kamera u sustav koje svaki korisnik može pregledavati na svom monitoru.

Sigurnost u radu i pouzdanost sustava

Glavni problem uobičajenih adresabilnih sustava koji su u ponudi na našem tržištu često se ističe kao njihova najveća prednost. Ovo zvuči pomalo apsurdno. No većina trgovaca koji podaju kineske proizvode ističu kao prednost jer se sa ukupno dvije žice koje prođu kroz sve stanove može napraviti portafon u cijeloj zgradi. Unutarnje jedinice samo se dodaju na zajednički BUS i spajaju na vanjsku.  To zaista tako i radi. Dok susjed sa prvog kata iz nekog razloge ne prekine BUS. Onda više ne radi ništa. Nikome. Osim susjedu sa prvog kata. On je vjerojatno zadovoljan jeftinim kineski portafonom. Barem dok se ne pojave smetnje u slici. 🙂

Commax je koncipiran drugačije. Commax Modum ima zajednički bus. Na kojeg se stanovi spajaju preko uređaja koji vodi brigu o svakom korisniku posebno i eliminira eventualnu grešku. Commax Modum je zamišljen, projektiran i napravljen da radi dugo i pouzdano. Dugo nakon isteka garancije.

Zaključno

Ako trebate pouzdan, kvalitetan, lijep i dugotrajan sustav video portafona sa mnoštvom dodatnih opcija onda je Commax Modum prava stvar za vas.