Pitanja korisnika Commax portafonatema: Tehnička pitanjaSpajanje dodatne kamere na video portafon.
Anita Vencl Član DO tima asked 4 godine ago

Poštovani,
Imam problem sa video portafonom. Naime, vanjska jedinica postavljena je tako da baš nikada ne vidim tko mi zvoni na ulazu u haustor. Kamera se ne može regulirati u smislu kuta snimanja a i da može mislim da nebi bilo pomoći jer portafon stoji skroz “van ruke” i ja vidim samo parkirane aute i susjedov balkon. Postoji li neki način da se nadogradi još jedna kamera koja bi snimala čovjeka pred vratima (a ne čovjeka pored vrata). Majstori koji su ugrađivali portafon tvrde da ovaj sustav nema mogućnost dodatne kamere (radi se o marki URMET) ali kako smo mi zgrada od svega 4 stana lako smo se dogovorili da zamjenimo kompletan sustav za bolji ako treba. (na koji se može montirati dodatna kamera). Takođe me zanima postoji li mogućnost da se svijetlo u predulazu (prostor između vanjskih vrata i stubišta) samo upali kada netko pozvoni.

1 Answers
Commax Genius Član DO tima answered 4 godine ago

Bok,
Mnogi modeli Commax videoportafona podržavaju ugradnju dodatne CCTV kamere. Štoviše, umjesto kamere ugrađene u vanjsku jedinicu može se spojiti druga kamera koja je montirana iznad ulaznih vrata npr. Neki monitori podržavaju čak dvije vanjske jedinice i dvije dodatne kamere. Npr. model CDV-71BE podržava spajanje do 4 vanjske jedinice ili dvije vanjske jedinice i dvije kamere. Ili tri kamere i jedna vanjske jedinica. Svaka kombinacija je moguća.
Commax u svojoj ponudi ima i jednostavan uređaj koji omogućava paljenje svjetla u stubištu kada netko pozvoni. (ili nešto drugo – svjetlo u stubištu je samo primjer) evo i link prema T-RELE uređaju koji je odlično proširenje za Commax video portafonske sustave.

C.Gen!

Tomislav Član DO tima replied 4 godine ago

T-rele je odlična stvar. Ne košta puno, jednostavno se montira a baš svašta može.